Tekaške vadbe

Vadba je namenjena vsem, tudi začetnikom, s katerimi bomo pretečene metre in kilometre gradili postopoma, z vsemi osnovami pravilne tehnike in izvajanja teka v naravi.

Vaditelj Aleš

Sem Aleš Lindič, profesor športne vzgoje v osnovni šoli in atletski trener v AK Krka Nm. Vodim skupino srednje in dolgoprogašev, ki tekmujejo pretežno na stadionih.

Poleg tega se ukvarjam še z rekreacijo, že peto leto bom vodil organizirane tekaške vadbe, med drugim tretje leto sodelujem tudi pri pripravah za DM tek za ženske, sodeloval sem z zavarovalnico Vzajemna in njihovim Varuhom zdravja in še nekaj podobnimi projekti. S tekom, tekmovalno in rekreativno sem povezan od svojih prvih tekaških korakov leta 2000, sedaj pa bolj kot tekmovalno skrbim za organizacijske in motivacijske nasvete.

Vadbe in urnik

Možnosti za izvajanje vadbe imamo več kot dovolj, koristimo vse metode tekaške vadbe (neprekinjena, intervalna in fartlek), tečemo po klancih, ravninah, preko ovir... Vsekakor pa je začetek ali nadaljevanje veliko lažje v družbi, obdani z enako mislečimi, tako da izgovorov ni. Pridružite se lahko kadarkoli, tudi vmes ali na koncu leta. Priporočljivo je imeti sabo plastenko z vodo, vetrovko ali kakšno vrhnje oblačilo, katerega odložimo po ogrevanju, ter tekaške superge. Skupaj se bomo odločili za obisk kakšne tekaške prireditve, kot je to v praksi bomo tek združili z izletom. Vse dodatne informacije so na voljo na elektronskem naslovu: tekidolenjske@gmail.com.

DanLokacijaUraObdobjePosebnosti
PonedeljekParkirna hiša Portoval Nm18:00 - 19:15januar - decemberStalen termin, vadbo vodijo člani društva Marathon
TorekParkirišče zun. bazenov Šmarješke T.18:00 - 19:307. marec - 28. novemberVeč skupin, razdeljeni po pripravljenosti
ČetrtekParkirišče zun. bazenov Šmarješke T.18:00 - 19:309. marec - junij, sept. - nov.Dve skupini: Začetniki + daljši teki. Poletni premor

* V mesecu marcu ter oktobru in novembru je pričetek treningov ob 17:00.
* Spremembe so objavljene v FB skupini Tekaška vadba Šmarješke Toplice ali FB strani Teki Dolenjske (odpovedi vadbe, spremembe...)
* Vadnina se plačuje mesečno/letno. Mesečni obisk znaša 20 eur, julija in avgusta 15 eur/mesec. Posamičen obisk vadbe znaša 3 eur.
* Letna vadnina znaša 100 eur. Člani društva Marathon imajo na letno vadnino 20 % popust.
* Člani rekreativnega društva Revoz imajo obiske vadb brezplačne oz. se vpisujejo v evidence na posameznih vadbah.
* Osebni program tekaških treningov po individualnem dogovoru (priprava na tekaške prireditve).
* Možnosti skupnih prijav na tekaške prireditve, obiski tekaških prireditev (eno ali več dnevnih), nedeljski daljši teki...

Ugodnosti naših članov:

dresi

Dresi

Kvalitetni klubski dresi

popust_ikona2

Popusti

Popust na tekaško opremo

skupinske_vadbe

Skupinske vadbe

Skupinske vadbe in priprave

druzenje_ikona_1

Druženje

Skupni izleti z našimi člani.

bool(false)