DRTP Marathon Novo mesto

Društvo RTP (rekreativcev, tekačev in pohodnikov) Novo mesto je bilo ustanovljeno 7.3.2001, na pobudo rekreativnih tekaških zanesenjakov iz občine Novo mesto. Osnovni namen ob ustanovitvi je bil povezati organizatorje tekov na širšem območju dolenjske.
o drustvu nmpolmaraton 2022
o drustvu beograd 2022
o drustvu v.v. 2022-2
o drustvu tek trojk 2022
DSC_0449-o drustvu
DSC_0465-o drustvu
CSC_0393-o drustvu
CSC_0314-o drustvu
drustvo6

drustvo1

DSC_0471-o drustvu
drustvo2

15 let drustva

drustvo4

drustvo3

drustvo5

Od ustanovitve in do konca leta 2002 smo beležili 43 članov, ki so v društvu videli priložnost za druženje, povezovanje in udejstvovanje. Medse smo privabili tako izkušene tekače, tekaške začetnike, kot tudi izkušene planince ter ljubiteljske pohodnike. Ob koncu prvega leta je društvo izpeljalo nakup prvih dresov in športnih majic. V drugem letu delovanja smo pričeli z organiziranimi odhodi na tekaške izlete ter pohode po Sloveniji in v sosednje države. V letu 2003 smo poskusno pričeli z organiziranimi tekaškimi vadbami za člane društva v Novem mestu. V letu 2004 se je članstvo povzpelo na 69, večina teh iz Novega mesta z okolico in Šmarjeških Toplic ter nekaj posameznikov iz cele Slovenije. V letu 2005 smo prvič izpeljali tudi tek in pohod na Trdinov vrh oz. Gospodično, ki je z leti postal tradicionalen, s humanitarnim in memorialnim pridihom. Članstvo je v letu 2007 preseglo številko 90. V letu 2008 smo organizirali predavanje o pravilnem treningu za tekače, ter sodelovali na predstavitvi olimpijskega centra za merjenje športne pripravljenosti. Dva mandata je delo predsednika opravljal Edvard Doljak, ob požrtvovalnem tajniku Stanetu Lindiču. V letu 2009 je bil na mesto predsednika izvoljen Zdravko Rakuša. V letu 2010 smo izpeljali organiziran odhod na maraton v Atene, na 2500 letnico prvega maratona. V letu 2011 smo praznovali 10. obletnico društva in ob tem podelili priznanja najbolj požrtvovalnim članom. Leto 2012 je bilo prelomno, število članov je bilo precej nizko, predsedniško funkcijo je prevzel prof. šp. vzgoje Aleš Lindič. V letu 2013 smo z idejo in izvedbo člana Pavla Balabaniča prvič izpeljali Zimsko ligo Gospodična, ki je požela izjemno zanimanje. Izvedla se je nabava novih društvenih artiklov, v letu 2014 smo pričeli z organiziranimi tekaškimi vadbami in do konca leta 2015 članstvo ponovno pripeljali na spodobnih 65. Organizirano odhajamo na tekaške izlete in prireditve, vsako leto vsaj 5x obiščemo eno izmed prireditev oz. izpeljemo tekaški vikend izlet (Novi Sad, Poreč, Novigrad, Šibenik, Labin, Mostar, Karlovac, Krapina, Plitvice, Vukovar, Banja Luka, Split), tradicionalno se po teku trojk v Ljubljani, zberemo na skupnem kosilu. Letno pripravimo tudi strokovna predavanja za naše člane, organiziramo društveni piknik članov in njihovih družinskih članov, ki se ga udeleži tudi do 60 ljudi. V letu 2018 sta dva naša člana, Edvard Doljak in Stane Lindič prejela Bloudkovo nagrado za več letno uspešno delo v športu v MO Novo mesto, Dennis Wraight pa je bil ambasador Štukljevega leta 2018 v Novem mestu. V letu 2019 smo organizirali prvi tekaški izlet z letalom, obiskali smo maraton v Portu. Vse to cenijo tudi čedalje bolj številčni člani, ki jih je bilo v letu 2019 že 98. V letu 2022 smo izvedli tekaška izleta v Beograd in v Sarajevo. Gremo dalje, kdor ni z nami, je za nami…

Naši člani so dosegli kar nekaj rezultatskih uspehov doma in v tujini. V letu 2001 so trije ustanovni člani dosegli zmago, izmed 53 ekip na teku trojk v Ljubljani. Članica Metka Lindič je postala absolutna zmagovalka Slovenije v rekreativnih tekih. V naslednjem letu se je nekaj članov odpravilo v ZDA, kjer so raziskovali tamkajšnje vrhove. Do leta 2004 je vse več članov preteklo svoj prvi maraton, člani in članice so se udeležile 24 urnega teka v Trstu, članice so skupaj s primorsko ekipo dosegle prvo mesto. Ponovno je leto zaznamovala zelo dobra uvrstitev na teku trojk v Ljubljani in sicer z zmago na 12 km in 6 mestom na 29 km. Leta 2005 je z maratonsko razdaljo Ljubljanskega maratona uspešno opravilo kar 11 članov in članic, 6 od njih prvič. V tem letu je član Stane Ilar dosegel zmago na 75 km od Celja do Logarske doline, poleg tega pa je bil tudi tretji najhitrejši Slovenec na 10. Ljubljanskem maratonu. Metka Lindič je dosegla 3. mesto v teku na 21 km v Radencih. V letu 2007 je naše društvo zastopal tudi kasnejši olimpijec Primož Kobe in dosegel odlično uvrstitev na Berlinskem maratonu. V letu 2008 je kar nekaj članov izkusilo maratone v drugih državah (Berlin, Istanbul, Sydney). Metka Lindič in Jožica Rogelj sta zelo dobro opravili z vzponom na Grintovec in Šmarno Goro. V letu 2009 se je nekaj naših članov dobro odrezalo na svetovnem prvenstvu v gorskih tekih na Sljemenu (HR). V letu 2010 je sledila odprava na maraton v Atene. V letih 2011 do 2015 so naši člani in članice društvo zastopali na skoraj vseh maratonih bivših skupnih države, gorskih tekih v Italiji, na Hrvaškem in širše. Poleg vseh rezultatov velja omeniti tudi dosežek Edvarda Doljaka, ki je v enem letu tekmoval na preko 100 tekaških prireditvah.


20+

Let društva


120+

Članov kluba


150+

Izpeljanih dogodkov


100+

Tekaških & pohodniških izletov


Ugodnosti naših članov:

dresi

Dresi

Kvalitetni klubski dresi

popust_ikona2

Popusti

Popust na tekaško opremo

skupinske_vadbe

Skupinske vadbe

Skupinske vadbe in priprave

druzenje_ikona_1

Druženje

Skupni izleti z našimi člani.

Včlani se v DRTP Marathon Novo mesto !


Pristopna izjava